Συχνές Ερωτήσεις

Σκουριαζουν τα ανοξειδωτα;

Ο ανοξείδωτος χάλυβας ή ανοξείδωτο ατσάλι ή inox δεν διαβρώνεται  ή σκουριάζει διότι εμφανίζει μεγάλη αντοχή  στην υγρασία.
Σε συνδυασμό με σωστό καθάρισμα τα ανοξείδωτα σας δεν θα χάσουν ποτέ την λάμψη τους.

Πως μπορω να διατηρησω τα ανοξειδωτα καγκελα μου καθαρα χωρις να χασουν την λαμψη τους;

Για να διατηρηθούν τα inox κάγκελα σας γυαλιστερά και υγιή για μια ζωή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι τα καθαρίζετε με ένα απλό καθαριστικό (πχ υγρό καθαρισμού πιάτων) και ένα μαλακό σφουγγάρι. Τα ξεβγάζετε και τα σκουπίζετε με ένα απορροφητικό πανί. Αυτή η διαδικασία καλό είναι να επαναλαμβάνεται  περίπου μια φορά ανά δύο μήνες. Δεν χρειάζονται βαριά καθαριστικά και ιδιαίτερα χημικά μέσα για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 
Ποια ειναι η διαφορα αναμεσα στα γυαλιστερα και ματ inox;

Δεν υπάρχει καμία διαφορά ανάμεσα στα γυαλιστερά και στα ματ ανοξείδωτα όσον αφορά την σύσταση και την ποιότητα του μετάλλου.
Η διαφορά τους παρατηρείται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας της επιφάνειας του.
Τα γυαλιστερά inox υπερτερούν έναντι των ματ - σατινέ, διότι οι πόροι του μετάλλου είναι κλειστοί με αποτέλεσμα να μην εγκλωβίζονται οξειδωτικά στοιχεία στην εξωτερική στοιβάδα που είναι υπαίτια για τυχόν προσωρινό λέκιασμα του.

Φτιαχνω την εξοχικη μου κατοικια σε παραθαλασσια περιοχη. Ποιο μεταλλο ειναι το καταλληλοτερο για καγκελα;

Τα κάγκελα από inox ή αλλιώς από ανοξείδωτο χάλυβα υπερτερούν απέναντι στα κάγκελα σιδήρου και αλουμινίου καθώς έχουν μεγάλη αντοχή στην υγρασία ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Είναι κατάλληλα για όλες τις καιρικές συνθήκες, καθαρίζονται εύκολα και δεν χρειάζονται βαφή ή επικάλυψη.
Στα εξωτερικά κάγκελα στις  παραθαλάσσιες περιοχές προτείνεται να χρησιμοποιείται η ποιότητα 316 L του ανοξείδωτου και μάλιστα με γυαλιστερό φινίρισμα, ώστε να επιτύχουμε την μεγαλύτερη αντίσταση στα λεκιάσματα.
Ο ανοξείδωτος χάλυβας χρησιμοποιείται ευρέως στην κατασκευή και στον εξοπλισμό σκαφών, πράγμα που αποδεικνύει έμπρακτα την αντοχή του μετάλλου στην υγρασία.

  • Email: info@metalineinox.gr
  • Τηλέφωνο: 210-2717341
  • Διευ/νση Εργοστασιίου:
  • Εμ. Παππά 11 & Φιλελλήνων 11 Ν.Ιωνία - Αττική

Φορμα Επικοινωνίας